Menu Sluiten

Zoldervloerisolatie


Zoldervloerisolatie

Wat weten we over zoldervloerisolatie.

R-waarde, R-waarden, en U-waarde, zijn de algemeen erkende metingen voor het bepalen van de doeltreffendheid van een zolder plafond isolatie. Een plafond wordt gedefinieerd als een constructie die daglicht van buitenaf omsluit en beperkt door ten minste één opening door een muur of ander obstakel te hebben. Het kan gaan om een constructie met één wand, een constructie met meerdere wanden of een constructie met meerdere wanden met openingen door gaten in het dak.

Het doel van zoldervloerisolatie is de interne stofophoping te verminderen, maar toch een adequate luchtstroom door de val te handhaven en bescherming te bieden tegen het binnendringen van rondvliegend vuil op de zolder.

Bij het evalueren van zoldervloerisolatie is het belangrijk op te merken dat de R-waarde direct gerelateerd is aan het comfortniveau dat het biedt en geen maatstaf is voor de kwaliteit van de isolatie op zich. De term “R-waarde” verwijst naar de vierkante voet per inch die nodig is om de snelheid van warmtestraling door een muur te controleren. Een zolder wordt volgens de meeste moderne normen gedefinieerd als een leefruimte.

Leefruimten worden gewoonlijk gedefinieerd als ruimten bestemd voor slapen, eten of recreatieve activiteiten zoals hobby´s en vrijetijdsbesteding. Deze definitie sluit openbare recreatiegebieden zoals zwembaden, spa´s en bubbelbaden uit.

Vocht wordt vaak ingesloten op zolders als gevolg van de structuur en het slechte ontwerp van veel huizen. Hoewel slecht geïsoleerde zolders niet al het vocht dat zich kan ophopen buiten kunnen houden, kan een goede isolatie-installatie de opbouw van vocht aanzienlijk verminderen of elimineren.

Een goede installatie van zoldervloerisolatie zal ook resulteren in een aanzienlijke verlaging van de energiekosten, aangezien koelere lucht die het huis binnenkomt, vervangen zal worden door warmere lucht van de zolder.

Info over zoldervloerisolatie

Gegevens over Zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie.

Een regenpijp met het juiste SPF-niveau is essentieel voor het voorkomen van warmteverlies en het verhogen van de R-waarde van de zoldervloerisolatie. De nummer één SPF-rating verwijst naar een opwaartse r-waarde van 2,5. Een opwaartse r-waarde van meer dan twee geeft aan dat er sprake is van uitstekende thermische prestaties en de maximale hoeveelheid stralingsenergie die kan worden geabsorbeerd. Het SPF-niveau nummer één wordt gewoonlijk aanbevolen voor woningen met één verdieping.

Zoldervloerisolatie moet op de juiste manier worden aangebracht om het doel, het verlagen van de zoldertemperatuur, te bereiken. Het is ook belangrijk om de juiste hellingshoek te bepalen bij het kiezen van de juiste materialen. Zoldervloeren moeten voldoende geventileerd worden, zodat vochtige lucht veilig kan ontsnappen. De helling moet zodanig zijn dat er geen koude lucht van de bovenverdieping kan ontsnappen.

Een goede dakisolatie moet worden gecombineerd met een dakbedekkingsysteem op zolder met een adequaat gootstuk om tocht te voorkomen.

Meer info over zoldervloerisolatie nu op www.isolair.be.

Tags

Aannemers Zoldervloerisolatie Limburg | Advies Zoldervloerisolatie Limburg | Besparen Met Zoldervloerisolatie | Beste Zoldervloerisolatie | Comfort Zoldervloerisolatie | Energie Besparen Met Zoldervloer |