Spouwmuurisolatie
Informatie over spouwmuurisolatie.
Spouwmuurisolatie omgeeft een spouwmuur en bestaat meestal uit glasvezel of cellulose. Spouwmuurisolatie wordt meestal gebruikt om warmteverlies door een spouwmuur te verminderen, door de spouw te vullen met isolatie die het warmtetransport beperkt. Dit kan de temperatuur van de binnenlucht aanzienlijk verlagen en convectie voorkomen, waardoor de kosten van airconditioners dalen.
Spouwmuren worden ook vaak gebruikt in HVAC-ketels (verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen) om condensvorming rond waterleidingen te helpen voorkomen. Naast de voordelen op het gebied van energie-efficiëntie heeft dit type isolatie ook een aantal milieuvoordelen, met name in gebieden met een hoge mate van luchtverontreiniging. Spouwmuurisolatie kan de luchtverontreiniging binnenshuis drastisch verminderen en tegelijkertijd de energie-efficiëntie verhogen.
Spouwmuurisolatie is isolatiemateriaal dat aangebracht is in de spouw van een muur die uit twee evenwijdige delen bestaat.Spouwmuren zijn ontworpen om warmte binnen te houden en zijn ideaal voor het isoleren van zolders. Spouwmuren binnenshuis worden vooral beschadigd door de ultraviolette stralen van de zon, die de lucht die door de muren stroomt opwarmen. Na verloop van tijd kan de warmte die door ramen en deuren verloren gaat, veel meer bedragen dan de hoeveelheid verwarming die wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. Door spouwmuurisolatie aan te brengen wordt voorkomen dat het grootste deel van de warmte via zolders en ramen verloren gaat.
Spouwmuurisolatie bestaat uit twee lagen: de eerste laag fungeert als dampdrempel om warmtegeleiding tegen te houden; de tweede laag is een isolatielaag. Spouwmuurconstructies worden meestal gemaakt van gewalste of getrokken glasvezel- en cellulose-isolatie. Deze materialen werken uitzonderlijk goed om warmteverlies te voorkomen, omdat de glasvezel of cellulose als luchtbarrière fungeert en voorkomt dat stralingswarmte de kamer binnendringt. Dit voorkomt dat warme lucht de spouwmuren binnendringt en houdt koude lucht buiten de constructie, waar het schadelijk kan worden voor het huis.
In nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig over het algemeen isolatie aan het binnenspouwblad aangebracht. Tussen deze spouwisolatie en het buitenspouwblad is nog een luchtlaag. Dit zorgt er voor dat het doorslaan van regenwater niet bij het isolatiemateriaal komt. Info over spouwmuurisolatie
Interesse in Spouwmuurisolatie
Een van de meest voorkomende plaatsen waar spouwmuurisolatie wordt aangebracht is op zolder of in de kruipruimte. De zolder is het gebied waar de meeste elektriciteitsrekeningen worden gegenereerd en het installeren van geïsoleerde muren hier is belangrijk om de elektrische bedrading te beschermen tegen schade.
Het is ook belangrijk om spouwmuren tussen buitenmuren te plaatsen, om te voorkomen dat warmte weglekt naar de kruipruimte en de zolder. Hoewel buitenmuren meestal niet worden geplaatst bij de bouw van een nieuw huis, zijn ze wel belangrijk om de zolder van buitenaf te isoleren.
Spouwmuurisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. De meeste systemen worden in de muren aangebracht met glasvezel, maar sommige aannemers bieden isolatie aan die reeds aan het betonnen muurframe is bevestigd. Om de betonnen muren te isoleren, worden polystyreenbolletjes of -schuim op vooraf bepaalde plaatsen in gaten in het frame geschoven. De isolatie wordt vervolgens rechtstreeks op de parels of het schuim gerold, waardoor zowel isolatie als geluidsisolatie wordt verkregen.De isolatie zorgt voor de thermische en akoestische isolatie die nodig is om het warmteverlies door een spouwmuur te beperken. Een speciaal vocht doorlatend membraan wordt aangebracht op het oppervlak van één zijde van de muren, terwijl een dampscherm wordt aangebracht op de tegenoverliggende zijden. Door beide lagen materiaal kan lucht passeren, waardoor warmte van de ene kant van de muren naar de andere kant kan worden overgebracht. Voor een maximaal effect isoleert u het hele muuroppervlak tussen de buitenmuur en de binnenmuur.
Meer info over spouwmuurisolatie nu op www.isolair.be.
Tags
Aannemers Spouwmuurisolatie Limburg | Advies Spouwmuurisolatie Limburg | Beste Spouwmuurisolatie | Comfort Spouwmuurisolatie | Diagnose Spouwmuurisolatie Hasselt | Energie Besparen Met Spouwmuur | Energi |