Menu Sluiten

Dakisolatie


Dakisolatie

Informatie over dakisolatie.

Dakisolatie omvat alle vormen van isolatie onder en op het dak.

Wat is commerciële dakisolatie? Commerciële dakisolatie is meestal een membraanlaag van reflecterend materiaal dat onder het membraan aan de onderkant van het dak wordt geplaatst om een effectieve thermische barrière te creëren. Commerciële dakisolatie speelt een belangrijke rol bij het verlagen van de koelings- en verwarmingskosten voor commerciële en residentiële gebouwen. Het vermindert ook het lawaai en de vochtigheidsniveaus in verband met de meeste soorten bouwprojecten.

Om een dak te isoleren, kan er isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenzijde van de dakconstructie geplaatst worden. Voor een extra bescherming voor de constructie kan er ook dakbedekking over de isolatie geplaatst worden.Commerciële dakisolatie moet worden uitgevoerd om de structuur en samenstelling van het dakbedekkingssysteem aan te passen. Bij de installatie moet de installateur de aanbevelingen van de fabrikant volgen voor de juiste r-waarde (thermische weerstand) voor de specifieke constructie. De warmteweerstand wordt gemeten in R-waarden. Voor commerciële gebouwen wordt de warmteweerstand hoofdzakelijk bepaald door de R-waarde van de gebruikte materialen en de mate van warmtebruggen die aanwezig zijn. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de warmteweerstand.Om commerciële dakisolatie uit te voeren, worden glasvezel- of cellulosemembranen gebruikt als beschermlaag. Het glasvezel- of cellulosemembraan wordt aan de binnenzijde van het metalen skelet gewikkeld. Het is belangrijk op te merken dat er geen “one size fits all” toepassing is voor dit type installatie. Vaak vereist de installatie het gebruik van een geavanceerde thermische barrière. Dit wordt meestal gedaan met de hulp van een metaalspecialist.

Er zijn verschillende soorten dakisolatie: thermisch, akoestisch en mechanisch. Een thermisch dak is een dak dat warmte afschermt en afbuigt van het doordringen van het dak en het binnendringen in de structuur. Een mechanisch dak daarentegen beschermt tegen regen, sneeuw en hagel en houdt overdag de warmte binnen. Mechanische daken houden warmte en koele lucht niet goed vast.

Condensatie is vaak een probleem bij mechanische daken omdat ze minder flexibel zijn en gemakkelijker beschadigd kunnen worden. De thermische en mechanische daken zijn ontworpen om te worden geïnstalleerd in koudere klimaten.

Info over dakisolatie

Mededeling over Dakisolatie

Dakisolatie.

Voor mensen die in een warm klimaat wonen is het belangrijk om de zolder te isoleren. Woont u op een plat dak, dan zal een zolderisolatiesysteem u geld besparen door uw verwarmings- en koelingskosten te verlagen. Veel mensen kiezen alleen voor zolderisolatie in de zomermaanden wanneer hun dak een aangename temperatuur heeft.

Ongeacht welk type dakisolatie u kiest, vergeet niet om zowel het interieur als het exterieur van uw huis te isoleren. Op deze manier beschermt u zowel de structurele integriteit van uw huis als de structurele integriteit van het dak zelf. Dit zal resulteren in een hogere verkoopwaarde als uw huis ooit moet worden gerepareerd of gerenoveerd.

De hoeveelheid isolatie die nodig is, hangt af van het aantal vierkante meters van uw huis. Als u echter in een relatief klein appartement of flatgebouw woont, zult u niet veel meer dan een paar honderd vierkante meter nodig hebben om voldoende bescherming te bieden.

Meer info over dakisolatie nu op www.isolair.be.

Tags

Aaannemers Dakisolatie Limburg | Aanpassingspremie Dakisolatie | Advies Dakisolatie Limburg | Beste Dakisolatie | Comfort Dakisolatie | Dakisolatie Aannemers Limburg | Dakisolatie Kosten |