Menu Sluiten

Aannemers Isolatiewerken


Aannemers isolatiewerken

Aannemers Isolatiewerken.

Hoe helpt isolatie bij energie-efficiëntie? Energie-efficiëntie en warmtereductie worden verbeterd met isolatie. Hoe koeler een ruimte is, hoe lager het energieverbruik, en omgekeerd. Met isolatie betaalt u een lagere energierekening en hebt u een koelere woning.

Hoe zorgt isolatie voor koeling? Dat doet het door de luchttemperatuur in een kamer te verlagen. Omdat warme lucht in een kamer wordt gezogen, blijft de temperatuur binnen constanter dan met warmere lucht buiten. Dit resulteert in een lager energieverbruik gedurende de dag. Een geïsoleerde kamer blijft koel in de zomer en warm in de winter, terwijl traditionele kamers meestal statisch blijven.

Isolatiewerken en isolatie.

Hoe wordt een koudebrug gebruikt? Een koudebrug ontstaat wanneer een geïsoleerde muur een muur ontmoet die niet geïsoleerd is. In dit geval zijn zowel de muur waar de koudebrug tegenaan komt als de niet-geïsoleerde muur voldoende geïsoleerd. De koudebrug vermindert de R-waarde aanzienlijk, maar omdat de isolatie niet rechtstreeks op de binnenzijde van de muur wordt aangebracht, verandert de R-waarde niet.Hoe wordt zolderisolatie gebruikt? In gebieden waar het niet haalbaar is om standaard zolderisolatie te plaatsen, zoals kelders of zolders, kan een hoge R-waarde worden verkregen door de zolderruimte te isoleren. Zoldervloeren zijn een uitstekende plaats voor een hoge R-waarde, omdat de R-waarde geconcentreerd is in een klein gebied, waardoor het effectiever is dan andere soorten vloeren. Bovendien hoeven zoldervloeren niet in direct contact met de binnenzijde van de muur te worden geïnstalleerd, zodat de isolatie rechtstreeks over de bestaande muur kan worden aangebracht. Door de nieuwe isolatie rechtstreeks over de bestaande muur aan te brengen wordt de R-waarde van de vloer aanzienlijk verhoogd. Info over aannemers isolatiewerken

De discipline van Aannemers isolatiewerken

Algemene informatie over aannemers isolatiewerken.Isolatie is het afschermen van invloeden van buitenaf. Het woord isolatie is afgeleid van het Latijnse woord insula, dat eiland betekent.Isolatie houdt warmte of koelte binnen bijvoorbeeld een huis, een jas of een wand. Isolatiemateriaal is vaak gemaakt van piepschuim of van glaswol. Dat isoleert door dat er lucht in zit. Veel huizen hebben dubbele muren met lucht ertussen, zodat het huis goed geïsoleerd wordt.Wat is isolatie? Isolatie werkt door weerstand te bieden aan de overdracht van stralingswarmte.  Isolatie is een belangrijk aspect van de thermische prestaties van een constructie maar het is niet het enige. Zelfs als een huis zeer goed geïsoleerd is, kan er nog warmte ontsnappen via kieren, ramen, luchtlekken en andere bouwelementen zoals skeletbouw.Wat veroorzaakt luchtlekken? Luchtlekken kunnen om verschillende redenen ontstaan. Ze kunnen worden veroorzaakt door onjuist onderhoud van rookkanalen, door apparatuur die in en uit een ruimte beweegt, of gewoon door het ontwerp. Enkele voorbeelden van situaties die luchtlekken veroorzaken zijn ongeïsoleerde ruimtes rond ramen en deuren; koude lucht die opgesloten raakt in zolderruimtes; of de aanwezigheid van vochtdamp in een ruimte waar dat niet hoort.Hoe zorgt isolatie voor warmtestroom? Isolatie werkt door de warmteoverdracht van binnen- naar buitentemperaturen te verminderen. Lucht heeft een vloeibare vorm, dus de temperatuur stijgt als een gas, maar daalt als een vloeistof. In een goed geïsoleerd huis zal de lucht zowel zijn eigen temperatuur als zijn vochtigheid hebben, die helpen de verwarming en koeling in een huis te regelen.Bij het isoleren van een dak speelt de dikte van de isolatie een belangrijke rol. Heb je voldoende ruimte, dan kies je best voor goedkope dakisolatie zoals glaswol. Wil je de ruimte onder het dak optimaal benutten, dan kies je best voor isolatie met een hoge isolatiewaarde.Hoe werkt isolatie om een kamer koeler te houden? Goede isolatie stopt de overdracht van warmte. Om de warmteoverdracht te stoppen, vormt de barrière een afdichting die de warmteoverdracht van het ene deel van de kamer naar het andere vermindert. Als de barrière de warmteoverdracht niet volledig kan stoppen, dan gaat ten minste een deel van de warmte naar boven en ontsnapt niet.

Meer info over aannemers isolatiewerken nu op www.isolair.be.

Tags

Aannemers Isolatiewerken | Isolatiewerken Spouwmuur | Leveranciers Isolatiewerken |